Gogosi umplute cu crema de vanilie cu cocos

de epurasha2bb in Dulciuri, 6 Mar 2011 | 11669 vizualizari

 

niste pufosenii aromate care-ti inunda gura de placere! de departe cele mai bune gogosi ce am mancat vreodata!

 

INGREDIENTE

pt.gogosi
  • 500 g faina alba cernuta
  • 1 plic drojdie praf
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 30 ml ulei de masline cu aroma de trufe albe -sau simplu
  • 3 lingurite de zahar
  • 3 linguri iaurt simplu
  • 1 lingura crema de lapte cu extract de nuca de cocos
pt.crema de vanilie:
  • 6 linguri de zahar
  • 1 mar
  • 300 ml apa
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura crema de lapte cu extract de nuca de cocos
pt.decor: zahar pudra
  •  
  •  
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu crema de vanilie cu cocos:

Se face cald in bucatarie, se pregateste masa de lucru si ingredientele.

Se pune in mijlocul fainii o maia formata din: oul batut si iaurtul amestecat cu crema de lapte cu extract de nuca de cocos si cu drojdia inmuiata in laptele caldut cu zahar.Se picura si uleiul si se presara putina faina deasupra si se lasa asa vreo 10 minute la cald apoi se incepe framantarea din mijloc catre margini si se mai adauga lapte caldut dupa nevoie .

Cand e gata bila de aluat se mai unge cu ulei pe deasupra si se lasa la cald acoperit cu un servet curat de panza.Dupa vreo ora se intinde aluatul cu grija mai mult cu mana la inceput apoi si cu facaletul dar usor sa nu il turtim de tot si sa iasa bulele de aer din el.

Se intind 2 foi de aluat .Pe prima se pune din loc in loc umplutura cu o lingurita si apoi peste aceasta foaie se aseaza cu grija a doua foaie mai subtire.Peste umflaturile unde e umplutura se aseaza gura unui pahar mai lat si se decupeaza cercuri.Se lasa din nou la dospit inca aproape o ora pana ce aproape -si dubleaza volumul.Se prajesc in mult ulei incins si se servesc usor racite cu zahar pudra deasupra.

Pentru crema de vanilie cu aroma de mar si nuca de cocos am procedat asa: se curata un mar de seminte si cotor si se taie in sferturi.Se pune la fiert in apa cu 3 linguri de zahar pana se obtine un compot.Se scot bucatile de mar.Frecam continutul unui plic de budinca de vanilie cu 3 linguri de zahar si 5 linguri de lapte si-l lasam deoparte.Amestecam restul de lapte (pana la 200 ml ) cu zeama de compot si lasam pe foc sa dea un clocot.Acum adaugam amestecul nostru cu praf de budinca si zahar cu lapte si stingem focul.

Amestecam energic si adaugam si lingura de crema de lapte cu extract de cocos.lasam la rece acoperit cu o folie alimnetara pana in momentul folosirii.

Se mai pot umple si cu crema de ciocolata, sau pasta Speculoos cu scortisoara sau cu branza simpla moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu crema de vanilie cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de vanilie cu capsuni