Desert inghetata de cirese amare

de katty in Dulciuri, 6 Iul 2017 | 2301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr cirese amare
  • 150 gr zahar
  • 2-3 linguri vin rosu aromat
  • 1 lingurita gelatina
  • 200 ml smantana de frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de cirese amare:

Intr-un vas, punem ciresele spalate, scurse si fara samburi. Adaugam zaharul si le lasam pentru cateva ore. Adaugam vinul si fierbem la foc mic, spumand daca este nevoie, pentru aproximativ 10 minute, pana fructele se inmoaie usor. Hidratam gelatina in 2-3 linguri apa, stingem focul, apoi adaugam 2-3 linguri zeama de cirese peste gelatina. Amestecam si turnam gelatina in cratita cu cirese. Punem cratita cu baza in apa rece pana se raceste bine. Oprim 1/4 din cirese pentru decor, iar restul le mixam.
Batem frisca spuma si incorporam ciresele mixate. Turnam amestecul intr-o forma cu capac si il dam la congelator pentru cateva ore sau pana a doua zi.
Servim inghetata cu sosul de cirese oprit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor