Gogosi de post cu scortisoara la cuptor

de T I M E A in Mancaruri de post, 31 Mar 2016 | 4864 vizualizari

 

Varianta mai sanatoasa a gogosilor prajiti e cea la cuptor si pentru ca multa lume cauta si varianta de post am adaptat reteta in asa fel incat sa multumesc pe toata lumea. Iar eu nu am treaba daca mananc un produs de post sau nu atata timp cat imi place.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina neagra
  • 150 gr faina alba
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 170 ml apa (daca folositi doar faina alba e suficient 130-150 ml apa)
  • 2 linguri ulei
  • Presaram deasupra gogosilor un amestec facut din:
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingurita rasa scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post cu scortisoara la cuptor:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de apa calduta. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste aluatul de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer timp 1.5- 2 ore.

Intindem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si cu un pahar decupam forme rotunde.

Deasupra fiecarei forme decupate presaram zaharul amestecat cu scortisoara.

Asezam gogosile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acoperim cu un prosop si lasam la dospit inca 45 de minute.

Dam apoi tava la cuptorul preincalzit la 175  de grade timp de aprox 12-15 minute sau pana se rumenesc usor deasupra.

Scoatem gogosile din cuptor si le servim dupa ce s-au racit putin alaturi de o cana de ceai sau cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post cu scortisoara la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

04.04.2016, 19:37

Bravo . Imi place ca le-ai facut la cuptor

T I M E A 1

04.04.2016, 20:38

Bya Ralu 1

04.04.2016, 23:07

Ce faine sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti cu rozmarin si usturoi