Melci cu nuca si cacao

de Sim0na in Dulciuri, 29 Apr 2015 | 5772 vizualizari

 

Sursa de inspiratie: http://www.lauraadamache.ro/2008/09/korvapuusti-briose-finlandeze.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina + 50g
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g unt moale
  • esenta vanilie
  • sare

Umplutura:

  • 100 g unt moale
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar

Uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca si cacao:

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de vanilie.
Separat am amestecat faina cernuta cu drojdia. Peste faina am pus compozitia de lapte si am amestecat la inceput cu o lingura. Am adaugat untul moale si am amestecat. Am framantat cu mana aluatul, pana a devenit elastic. La mine a mai fost nevoie de cca 50 g faina, deci ar fi bine s-o aveti la indemana.

Aluatul l-am acoperit cu o folie alimentara si l-am lasat la dospit intr-un loc ferit de curenti, pentru cca 1-1,30 ora. Cand aluatul a crescut, l-am pus pe masa infainata l-am impartit in doua, intinzand fiecare foaie de cca 0,7-0,8 cm grosime. Foaia am uns-o cu untul moale, peste care am presarat cacaoa, zaharul, iar la final nuca macinata.
Am rulat foaia pe lungime si am taiat oblic bucati potrivit de mari. Fiecare bucata am presat-o cu coada unei linguri, dandu-i forma de floare. Am pus briosele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Am lasat la crescut cca 30 minute, apoi le-am uns cu galbenusul de ou amestecat cu laptele. Tava am dat-o la cuptorul preincalzit pentru cca 20 minute, sau pana s-au rumenit frumos. Parfumate, pufoase si delicioase!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Sim0na 1

30.04.2015, 07:07

Multumesc!

Rocsi 1

30.04.2015, 11:20

Ce mult imi plac!

Panacris 1

30.04.2015, 14:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta