Gogosari in sos de mustar

de Panacris in Conserve, 18 Oct 2021 | 5098 vizualizari

 

Zilele trecute am tot văzut diverse rețete de gogoșari conservați în sos de muștar. Astfel am sacrificat o parte din gogoșarii achiziționați pentru ai conserva clasic, cu miere și oțet, și m-am pus la treabă.
 
M-am inspirat de la Merișor https://www.bucataras.ro/retete/gogosari-in-sos-de-mustar-84135.html. mulțumesc pentru rețetă, au fost minunați, mai trebuie să prestez o tură, că deja s-au epuizat.

 

INGREDIENTE

  • Gogoșari 1500 g,
  • Zahăr tos 100 g,
  • Muștar classic 100 g,
  • Ulei de floarea soarelui 100 ml,
  • Oțet 100 ml,
  • Sare grunjoasă 1 lingură,
  • Condimente (piper boabe, boabe de muștar, boabe de coriandru, fulgi chilli))
  • Foi de dafin 3-4 bucăți
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos de mustar:

Gogoșarii se spală, se taie în patru și se curăță de semințe și cotor.

Într-un vas mai înalt se adaugă, oțetul, sarea, zahărul, uleiul și condimentele, ce se pun la fiert la foc mic, amestecându-se contiuu până ce clocotește. Apoi se adaugă sferturile de gogoșar, rând pe rând, se țin la foc mediu cca. 1-2 minute, amestecându-se ușor cu lingura de lemn, aopi se lasă la foc mic cca. 6 minute, până se înmoiae puțin, atât cât să fie crocanți.

Apoi se scot gogoșarii se lasă la răcorit, se pun în borcanele sterilizate, se adaugă sosul, se căpăcesc borcanele.

Borcanele se pun într-un vas adânc pe un strat de ziare sau prosoape de bucătărie, se completează cu apă, până la nivelul capacului și se lasă la sterilizat la foc mic cca. 30-40 de minute după ce începe să fiarbă apa. Apoi se lasă borcanele să se răcească în vasul cu apă feirbinte.

A adoua zi se etichetează borcanele și se depozitează la rece.

 

P.S. Data viitoare voi face porție dublă, deja s-au evaporat trei borcane, abia am prins unul pentru prezentarea finală! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

21.10.2021, 17:44

Nu ai să regreti Ksenya, în weekend fac a doua rundă, de data asta porție dublă

Rocsi 1

26.10.2021, 11:11

Sunt super, super deliciosi!

Anett 1

28.12.2021, 22:25

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata ruseasca de gogonele verzi la borcan (la rece)