nu mi se intampla prea des sa prepar ficat. Sunt singura din casa care mananca acest fel de mancare si daca tot am preparat 4 portii de mancare,..... poate macar virtual gasesc cu cine sa impart pranzul de azi. Va astept cu drag!
pentru piure:
Spalam ficatul si il curatam de resturi (maruntaie nedorite).Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie fasii si se calesc impreuna in ulei timp de 10 minute. Adaugam ficatul de pui, il piperam si completam cu apa pana depaseste nivelul continutului din tigaie. Lasam sa fiarba la foc mic pana scade toata apa si ficatul incepe sa se rumeneasca. La final adaugam patrunjelul tocat marunt si dupa ce stingem focul putem pune sare dupa gust.
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare pana se inmoaie.
Dupa ce au fiert, ii scurgem de apa si ii punem in robot impreuna cu laptele si margarina. Mixam un minut si avem piureul gata.
Servim piureul cu ficatei de pui... o minunatie!