Gogosari si conopida in otet

de oanapl in Muraturi, 30 Sep 2017 | 6817 vizualizari

 

Am pregătit această rețetă după rețeta de gogoșari în oțet, dar având o cantitate mai mare de gogoșari și având în plus conopida, am mărit cantitatea de lichid. Mi-au rămas 300-400ml din compoziția lichidă.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg gogoșari
  • 1 conopida medie (800g după ce am curățat-o)
  • 1,5 litru oțet de vin (concentrație acetică de 90g/l)
  • 3 litri apă
  • 4 lingurițe zahăr tos
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • frunze de dafin
  • piper boabe
  • 4 linguri de sare mare, neiodată
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida in otet:

Alegi gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Îi speli, îi ștergi cu un prosop de hârtie, îi feliezi în patru (sau mai mult) după care îi cureți de cotoare, semințe și șuvițele albe.
Desfaci conopida în buchețele, o speli și o scurgi de apă.
Într-o oală mare pui la fiert: apa, oțetul, zahărul, uleiul, sarea, frunzele de dafin și piperul.
După un prim clocot, pui conopida și o lași 2-3 minute la opărit, apoi pui treptat 20-25 felii de gogoșari la opărit și îi lași câte 2-3 minute, întorcându-i pe ambele fețe. Veți observa că gogoșarii își schimbă puțin culoarea și se înmoaie. Atunci îi scoți cu o paletă și îi pui într-un vas curat, la răcorit.
Repeți această operațiune, până când opărești toate feliile de gogoșari. Pui feliile de gogoșari (fără a fi presate) în borcane curate, (de 800 ml, spălate și sterilizate în prealabil) alternându-le cu conopida. Deasupra pui bețișoare curate, opărite în apă clocotită în prealabil, pentru a ține feliile de gogoșari în oțet, să nu se ridice deasupra.
Torni oțetul peste gogoșarii feliați, înfiletezi capacele și îi pui în cămară (boxă), la un loc aerisit, curat și răcoros.

Mi-au ieșit 10 borcane de 800 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet