O sa ziceti ca ce m-a apucat sa gatesc mancare cu nume ciudate! :)) De fapt e un fel de orez cu lapte dupa o reteta filipineza. Si orezul nostru cu lapte e la fel de bun, doar ca pitica mea nu-l mananca, asa ca m-am gandit sa fac din asta cu porumb, avand in vedere ca ii place porumbul!
De fapt nu avem nevoie de cantitati la aceasta reteta, daca folosim ca unitate de masura cutia cu lapte de cocos.
Se goleste laptele intr-o cratita incapatoare, se reumple cutia de la lapte cu apa de 3 ori si se toarna in cratita. Aceeasi cutie o umplem pe trei sferturi cu orez, apoi cu tot atata zahar si le adaugam in cratita. Punem totul la fiert cu un praf de sare, amestecand din cand in cand.
Cand orezul devine lipicios si e aproape fiert, adaugam vanilia si porumbul daca este din conserva. Daca gasiti porumb dulce crud, se pune la fiert putin mai repede.
Se pune la racit in farfurii si se serveste cald sau rece, cu putina scortisoara macinata sau fara, dupa preferinte.
Pofta buna!
1
se mai poate adauga la fiert o canita de nuca de cocos fulgi