Cum se face coliva

de marcela1979 in Dulciuri, 27 Feb 2013 | 9977 vizualizari

 

Pentru prima data in viata mea am facut coliva ajutata bineinteles prin telefon de soacra mea si la decorat de sotul meu .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr arpacas
  • 250 gr nuca macinata
  • 250 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • nuca de cocos pentru ornat
  • ciocolata
  • bombonele
  • jeleuri
  • un varf de cuti de sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Cum se face coliva. Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se pune la inmuiat cu apa rece si se lasa 8 ore. Punem la fiert 2 l de apa si cand clocoteste adaugam arpacasul. Adaugam un varf de cutit de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa. Se verifica daca este fiert daca se sfarma intre degete. Cand e fiert se adauga zaharul si  se mai lasa sa dea cateva clocote amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Il lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit se amesteca cu mana sau cu o lingura de lemn, se adauga nuca macinata, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine compozitia si se aseaza frumos pe un platou .Se pune pe deasupra nuca de cocos si se orneaza : ciocolata facem o cruce si apoi cu bomboane si jeleuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

27.02.2013, 11:03

Mie imi place coliva, dar facuta de mine si mama..Foarte foarte rar mananc de la altcineva..Doar sa fie un om foarte apropiat si sa stiu cum gateste, altfel nu!

coliva 1

17.05.2013, 22:38

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

coliva 1

17.05.2013, 22:38

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu portocala si lamaie