Orez brun cu legume

de Irina in Mancaruri de post, 9 Dec 2012 | 10838 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g orez brun
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei iute
  • 1 praz
  • 1dovlecel
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez brun cu legume:

Asezati orezul brun intr-un bol , acoperiti-l cu apa si lasati-l la inmuiat. Intre timp, curatati, spalati si taiati legumele.

Asezati orezul intr-un vas de 2,5 l, turnati doua cesti de apa la una de orez. Atunci cand indicatorul este in zona verde, reduceti caldura si lasati orezul sa se prepare.

Asezati legumele in alt vas, adaugati putina apa, aprindeti aragazul la treapta medie si acoperiti. Atunci cand indicatorul ajunge in zona verde, lasati legumele sa fiarba la foc mic 10 minute.

Adaugati orezul racit si amestecati 2-3 min, pana se incinge.

Adaugati sare si piper dupa gust, cu putin ulei de masline deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez brun cu legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

ovyblue 1

19.05.2013, 13:32

Cate calori are o portie de 100g va rog sa imi spuneti va multumesc .

babi5 1

06.06.2013, 20:59

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 08:54

arata minunat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu alune in vas zepter