Fusilli cu sos ragu la cuptor

de farfuriavesela in Fusilli, 12 Mai 2014 | 10414 vizualizari

 

Urmariti reteta video si gatiti si voi!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste fusilli
  • 500 gr carne tocata amestec (porc si vita)
  • o radacina de telina rasa (aprox 100 gr)
  • 2 morcovi dati pe razatoare
  • 2-3 cepe verzi / 150 gr ceapa uscata
  • 200 ml vin alb, si unde-i vin e si buna dispozitie
  • 300-400 ml sos de rosii
  • frunzulite verzi de oregano
  • sare, piper, cimbru, busuioc si rozmarin
  • putin ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu sos ragu la cuptor:

Punem pastele la fiert in apa cu sare si doi stropi de ulei, respectand instructiunile de pe ambalajul acestora.

Sosul ragu

Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam telina si morcovul sa se caleasca putin, dupa care adaug si ceapa verde taiata marunt. Cand legumele incep sa se inmoaie, se pune carnea, vinul si condimentele. Cand carnea s-a gatit punem si sosul de rosii, continuand calirea pana cand compozitia incepe sa se lege.

Pastele se scurg de apa si se amesteca cu sosul ragu, apoi se pun intr-un vas termorezistent, uns cu ulei si se coace in cuptorul incins pentru 10-15 min, la 150 grade.

O farfurie vesela, plina de culoare si de savoare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu sos ragu la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste multicolore cu vinete şi ciuperci