va las niste biscuiti foarte, foarte fragezi pentru maine la cafea....
Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul,oul,sarea, iaurtul, praful de copt si esenta de lamaie.
Adaugam faina si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini si devine elastic.
Dam aluatul pentru cel putin 45 min. la rece.
Dupa racirea aluatului il scoatem pe masa de lucru infainata si il impartim in 3 parti egale.
O parte se amesteca cu 2 linguri de cafea macinata.
O parte se amesteca cu 2 lingurite de cacao.
Cea de-a treia parte se amesteca cu zaharul vanilat.
Intindem separat fiecare parte de aluat, incepand cu partea alba, apoi aluatul cu cacao iar la final aluatul cu cafea macinata. Le suprapunem exact in ordinea descrisa mai sus, apoi aplatizam foarte bine suprafata obtinuta (cu plamele)sa se lipeasca foile intre ele.
Impartim foaia obtinuta in doua pe orizontala.
Rulam foarte strans cele doua parti, apoi rasucim de cateva ori si trecem rulourile obtinute prin bombonele colorate.
Taiem fursecuri dupa grosimea dorita (in functie de preferite, daca le dorim mai uscate,le vom taia mai subtiri daca ne plac mai moi/pufoase, fursecurile se vor taia mai groase).
Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt,cu spatii suficiente intre ele pentru ca vor creste mult la copt.
Dam tava in cuptorul preincalzit la 170 grade pana se rumenesc frumos (intre 20-30 minute).
Pofta buna!
//