Fursecurile potcoava sunt mici delicii, perfecte de pus pe platourile cu dulciuri pentru sarbatori, dar nu numai. Sunt atat de fragede si bune, incat toata lumea le adora.
Pentru aceste Fursecuri potcoava vanilate - Reteta perfecta pentru un desert fraged si delicios, am folosit ingredientele urmatoare: faina, zahar, galbenusuri, faina de migdale.
Cum se prepara aceste Fursecuri potcoava vanilate - Reteta perfecta pentru un desert fraged si delicios:
Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine o crema omogena.
Incorporeaza galbenusurile, unul cate unul.
Adauga faina cernuta, praful de sare si faina de migdale. Framanta pana obtii un aluat omogen.
Formeaza o bila din aluat, inveleste-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru 60 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava cu hartie de copt.
Scoate aluatul din frigider si rupe bucati mici. Ruleaza fiecare bucatica intr-un snur subtire si modeleaza-l in forma de potcoava.
Asaza fursecurile in tava, lasand putin spatiu intre ele.
Coace fursecurile timp de 8 -10 minute, pana devin usor aurii pe margini. Ai grija sa nu le coci prea mult, deoarece trebuie sa ramana fragede.
Lasa fursecurile sa se raceasca in tava, deoarece sunt fragile imediat dupa coacere.
Dupa ce fursecurile s-au racit usor, tavaleste-le usor prin acest amestec sau presara zaharul pudra pe deasupra folosind o sita fina.