Reteta pentru picnic
Acest desert atat de simplu de facut este foarte delicios. Aroma de portocale se potriveste atat de bine cu cea de scortisoara si cu gemul de caise. Recomand cu drag aceasta reteta pentru dimineti fericite, pentru picnic sau pentru zile in care poftesti sa mananci ceva dulce.
Pentru inceput, trebuie sa taiem coaja feliilor de paine. La final, vom obtine un patrat.
Cu ajutorul unui sucitor, intindem patratele de paine. Ungem fiecare felie cu gem de caise, iar apoi, le rulam.
Intr-un bol, punem oul, laptele si esenta de vanilie. Amestecam cu un tel pana la omogenizare.
Intr-o tigaie incapatoare, punem untul sa se topeasca. Inmuiem friganelele in amestecul de lapte, oua si esenta de portocale. Adaugam friganelele si le prajim in untul incins, pana se rumenesc frumos. Amestecam zaharul cu 3 linguri de scortisoara.
Scoatem friganelele si le tavalim prin amestecul de scortisoara.