Anamaria îţi mulţumesc frumos pentru reţetă... au fost foarte bune... eu am modificat-o puţin... mi-au ieşit nişte cornuleţe super...
de aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-gem-11482.html
Preparare aluat:
Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi zahărul vanilat până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, puţin câte puţin, alternând cu iaurtul.
Făina se amestecă cu sarea şi praful de copt iar apoi se încoporează cu restul compoziţiei. Se pune suficient de multă făină cât să nu fie un aluat lipicios. Nu se frământă foarte mult, până când iese un aluat omogen şi uşor de modelat.
Din aluat se întind cercuri pe o planşetă curată, se decupează forme gen triunghiuri cu bază arc de cerc. Pe baza arcului de cerc se pune o bucată de rahat iar apoi se rulează spre vârf.
Se aşează pe o tavă cu hârtie de copt şi se coc la foc mic până se rumenesc puţin pe margini, în cuptorul preîncins.
Cât sunt călduţe se dau prin zahăr pudră.
Vasul în care sunt se acoperă cu folie alimentară şi se păstrează la un loc răcăros şi uscat, nu în frigider.
Se servesc după cel puţin 24 de ore.
Poftă bună!
1
Rahatul se taie feliuţe şi se pudrează cu zahăr pentru a nu se lipi feliile între ele.