Ia incercati sa traduceti voi prajitura upside down cake, ca eu n-am reusit sa o fac sa sune bine in romaneste... cu fundu-n jos?invartita? Va las pe voi cu sarcina asta grea si eu ma pun pe tradus reteta...rusine sa-mi fie,dar a fost facuta asta toamna sau vara, dar eu zic ca ar merge si cu prune din compot.
Si daca cumva ati crezut ca scapati de masurile mele cu cup, am decis sa nu imi mai iau cantar si in schimb am luat azi un nou set de cup-uri!!! Si am ochit si niste lingurite!
Preincalzeste cuptorul si topeste o lingura de unt in forma rotunda ptr cuptor.Presara cu putin zahar si pune deoparte.
Se amesteca untul ramas cu zaharul,apoi adauga oul si zaharul vanilat si bateti pana devine ca o pasta cremoasa.
Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga la unt alternativ cu laptele.
Amesteca bine dupa fiecare aditie.
Se pun jumatatile de prune in tava de copt si se toarna compozitia peste.
Se da la cuptor si se coace cam 40-50 de minute.
Se pune o farfurie pe tava de copt si se rastoarna prajitura.
1
1 cup = 1 cana de 200 ml