Baclava

de nadina73 in Dulciuri, 11 Sep 2010 | 25375 vizualizari

 

De cand am vazut retata la ina am tot zic ca fac si fac si am luat foile si tot nimic,,,,,,,,,,,,,,,,,,,pana azi cand i-a venit randu

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta 400 g
  • 1 pachet de unt topit
  • 400 g nuca macinata
  • scortisoara macinata2-3 lingurite
  • 600 ml apa
  • 2 cani de zahar
  • 3 linguri miere de albine
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se ung bine foile cu untul topit, (din cate am numarat eu erau cred 11-12  foi si le-am imartit in 3). Am uns bine tava cu unt, apoi am pus un rand de foi unse bine cu o pensula cu unt topit. Am pus nuca macinata si mai marunt si mai mare amestecata cu scortisoara. Am pus din nou un rand de foi, iarasi nuca si iarasi foi. Se ung foarte bine, se presara nuca si se da tava la cuptor pt 15 minute aproximativ. Se portioneaza inainte de a baga tava la cuptor

Intre timp pregatim siropul,din apa ,zahar si scortisoara si miere de albine sa dea un clocot bine si se spumeaza putin

Se scoate tava din cuptor si se toarna siropul peste baclava .

Super buna Ina ,insa eu am inlocuit uleiul cu unt

TIPS-URI

1

untul se poate inlocui cu ulei pentru varianta de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu piersici si banane