Baclava

de nadina73 in Dulciuri, 11 Sep 2010 | 25465 vizualizari

 

De cand am vazut retata la ina am tot zic ca fac si fac si am luat foile si tot nimic,,,,,,,,,,,,,,,,,,,pana azi cand i-a venit randu

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta 400 g
  • 1 pachet de unt topit
  • 400 g nuca macinata
  • scortisoara macinata2-3 lingurite
  • 600 ml apa
  • 2 cani de zahar
  • 3 linguri miere de albine
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se ung bine foile cu untul topit, (din cate am numarat eu erau cred 11-12  foi si le-am imartit in 3). Am uns bine tava cu unt, apoi am pus un rand de foi unse bine cu o pensula cu unt topit. Am pus nuca macinata si mai marunt si mai mare amestecata cu scortisoara. Am pus din nou un rand de foi, iarasi nuca si iarasi foi. Se ung foarte bine, se presara nuca si se da tava la cuptor pt 15 minute aproximativ. Se portioneaza inainte de a baga tava la cuptor

Intre timp pregatim siropul,din apa ,zahar si scortisoara si miere de albine sa dea un clocot bine si se spumeaza putin

Se scoate tava din cuptor si se toarna siropul peste baclava .

Super buna Ina ,insa eu am inlocuit uleiul cu unt

TIPS-URI

1

untul se poate inlocui cu ulei pentru varianta de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si gem