Fursecuri cu cafea

de Criss in Prajituri, 18 Dec 2011 | 6549 vizualizari

 

Am vazut aceste fursecuri la Micul pe blog si tare mult mi-au placut cum aratau. Le-am facut si eu, insa nu sunt multumita de cum mi-au iesit. Am sa copiez reteta de pe blogul Miculinei, cu litere aldine iar completarile am sa le scriu cu litere normale.

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt moale
  • 70 g zahar
  • putina sare (eu n-am pus, stiti deja pasaricile mele legate de sare la dulciuri :) )
  • 1 galbenus
  • doua pliculete cafea ness
  • 1 lingura cacao
  • 140 g faina
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca
  • 2 linguri coniac, eu am pus esenta de rom
  • boabe de cafea din ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu cafea:

 Se freaca untul moale cu zahar si sare, se adauga apoi galbenusul iar ultimele faina cu cacaoa si un pliculet de cafea ness. Se formeaza o bila din aluat, se inveleste in folie transparenta si se baga pentru 1 ora la frigider. Se scoate apoi din frigider, se intinde foaie de cca 1 cm grosime si se decupeaza cercuri.

Aici eu am avut mari probleme cu aluatul. In ciuda faptului ca eu am mai adaugat vreo 2-3 linguri de faina, n-am reusit sa-l intind pentru ca se lipea intr-un hal si de planseta si de vergea. Astfel ca m-am apucat sa formez cu mana bilute, pe care apoi le-am aplatizat si le-am pus in tava pe hartie de copt.
Se baga la cuptor pentru aproximativ 20-25 min.
Frisca se pune pe foc si se incalzeste fara sa se lasa sa fiarba, se adauga ciocolata rupta bucatele, romul, celalalt pliculet de mess, si se amesteca pana se topeste. Se baga la frigider pana se intareste crema, apoi se bate cu mixerul. Cu aceasta crema se lipesc cate doua fursecuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti crinkles cu cafea