Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

de Valclaudia in Prajituri, 14 Mai 2017 | 5708 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 8 linguri zahar
  • 3 picaturi esenta de zmeura
  • 100 gr. unt topit
  • 8 linguri faina (cu varf)

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 5 ligurite apa de trandafiri
  • 3 linguri zahar

Crema:

  • 300 gr. ciocolata alba
  • 500 ml frisca vegetala
  • 1/2 borcan dulceata de zmeura fara samburi, eu am folosit jeleu de zmeura
  • optional putin colorant alimentar rosu

Decor:

  • banuti de ciocolata alba
  • cca 30 gr. nuca de cocos
  • sclipici alimentar
  • cca 150-200 gr. fructe de padure (congelate am avut eu)
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure:

Incepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat cateva minute, apoi adaugam untul, trecut 10 secunde prin cuptorul cu microunde.

Mixam pana la omogenizare, apoi renuntam la mixer.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Cu o lingura de lemn, incorporam in amestecul de galbenusuri, cate putin din spuma si cate o lingura de faina proaspat cernuta pana la incorporarea intregii cantitati.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si dupa ce turnam compozitia in tava, nivelam uniform si dam tava la cuptor pana trece blatul testul cu scobitoarea (25 minute, cu functia de coacere cu ventilatie).

Pentru sirop, punem la foc, apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se topesc cristalele de zahar. Lasam la racorit.

Scoatem blatul din cuptor, il desprindem de tava, apoi il stropim cu apa de trandafiri si sirop de zahar.

Pentru crema, am topit ciocolata rupta bucati in cca 200 gr. frisca lichida, la foc mic, apoi am lasat sa se racoreasca pentru a putea fi transferata pentru cel putin o ora la frigider.

Dupa scurgerea acestui timp, am scos ciocolata topita de la rece, am mixat-o cu restul de frisca, tot rece de la frigider, la final, am incorporat si jeleul de zmeura.

Pentru un roz mai intens, am adaugat foarte putin colorant alimentar rosu.

Am intins 90% din crema in strat uniform peste blatul din tava, am taiat marginile prajiturii, apoi am portionat prajitura.

Am presarat nuca de cocos peste prajiturele, am pus crema ramasa in posh, pentru a obtine degradeul, am trasat inainte niste dungi de colorant gel in interiorul saculetului cu scobitoarea, apoi am pus crema si am decorat dupa inspiratie.

La final, am asezat banutii de ciocolata, pudrati cu putin sclipici alimentar, fructele dezghetate si tinute pe servetele absorbante pentru a scapa de lichidul in exces.

Am dat tava la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Batoane cu frisca si ciocolata