Intr-o tigaie plana cu cu diametru mare se prajeste in putin ulei un pachet si jumatate de fidea (la foc lent cu grija sa nu se arda)
Dupa ce a capatat o culoare putin aurie se ia de pe foc si se pune deoparte.
In aceeasi tigaie se prajesc putin fructele de mare, si cind sunt gata se adauga ceapa, ardeiul si usturoiul taiate marunt, se lasa la calit toate si la la sfirsit se adauga rosiile date pe razatoare sau in blendar.
Se adauga apa sau zeama de peste, mazarea si fideaua prajita se lasa la fiert (pina scade apa aproape de tot dar fara sa fierbi prea tare fideaua) sa ramina "al dente".
cind e gata totul, se face dintr.o rosie, patrunjel si putin usturoi un sos omogen si se amesteca totul si se introduce la cuptorul incins 10 min. ( LA OPTIUNEA DE GRATINAT)
1
Langostinele se prajesc necuratate si dupa aia se curata se maruntesc si se adauga la fidea!