Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

de bucatarasa in Fructe de mare, 4 Oct 2024 | 89 vizualizari

 

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti
Crevetii prajiti in baie de ulei sunt un aperitiv delicios si usor de preparat, ideal pentru momentele in care iti doresti o gustare rapida, dar savuroasa. Cu o textura crocanta la exterior si suculenti in interior, acesti creveti sunt perfecti pentru a fi serviti ca aperitiv sau chiar ca fel principal, alaturi de sosuri picante sau salate proaspete.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti
  • 500 g de creveti cruzi, curatati si decorticati (cu sau fara codita, in functie de preferinte)
  • 100 g de faina de grau
  • 100 g de pesmet
  • 2 oua
  • Sare si piper (dupa gust)
  • 1 lingurita de usturoi granulat (optional, pentru un plus de aroma)
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce sau iute (optional, pentru un gust picant)
  • Ulei vegetal pentru prajit (recomandat: ulei de floarea-soarelui sau ulei de palmier)
  • Lamaie (pentru servit)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti:

Cum se prepara Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

1. Pregatirea Crevetilor
Daca folosesti creveti cruzi, curata-i de coaja si indeparteaza vena din spate. Poti lasa coditele pentru un aspect mai atragator si pentru a fi mai usor de mancat.
Spala bine crevetii sub jet de apa rece si apoi tamponeaza-i cu un prosop de hartie pentru a indeparta excesul de apa.
2. Condimentarea Crevetilor
Presara crevetii cu sare, piper si, daca doresti, usturoi granulat si boia de ardei. Amesteca usor pentru a distribui uniform condimentele.
3. Pregatirea pentru Prajit
Intr-un bol, bate cele doua oua cu un praf de sare.
Intr-un alt bol, pune faina, iar in al treilea bol adauga pesmetul. Daca vrei creveti extra-crocanti, poti folosi panko (pesmet japonez) in locul pesmetului obisnuit.
Treci fiecare crevete prin faina, scutura usor pentru a indeparta excesul, apoi trece-l prin oul batut si, la final, prin pesmet. Asigura-te ca fiecare crevete este bine acoperit de pesmet pe toate partile.
4. Prajirea Crevetilor
Intr-o cratita adanca sau un wok, incinge uleiul vegetal la 180°C. Este important ca uleiul sa fie bine incins pentru ca crevetii sa se prajeasca rapid si sa devina crocanti, fara a absorbi prea mult ulei.
Adauga crevetii pe rand, avand grija sa nu aglomerezi cratita. Prajeste crevetii timp de 2-3 minute, pana devin aurii si crocanti.
Scoate crevetii prajiti pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
5. Servirea Crevetilor
Serveste crevetii prajiti fierbinti, alaturi de felii de lamaie si un sos la alegere, cum ar fi sos de maioneza cu usturoi, sos de soia cu ghimbir sau un sos de chili dulce. Recomandam si supa de creveti sau paella cu creveti

TIPS-URI

1

Asigura-te ca uleiul este la temperatura potrivita: Daca uleiul nu este suficient de incins, crevetii vor absorbi mai mult ulei si nu vor avea o textura crocanta. Daca nu ai un termometru de bucatarie, poti testa temperatura uleiului adaugand o bucatica de paine; daca aceasta incepe sa sfaraie imediat, uleiul este suficient de incins.

2

Nu aglomera cratita: Prajeste crevetii in transe mici pentru a mentine temperatura constanta a uleiului.

3

Foloseste creveti de dimensiuni medii sau mari: Acestia au o textura mai suculenta si se potrivesc mai bine pentru prajire.

4

Tamponeaza bine crevetii inainte de prajire: Excesul de apa poate face ca uleiul sa sfaraie puternic si sa improaste.

5

Condimenteaza pesmetul pentru un plus de gust: Adauga ierburi uscate (oregano, cimbru) sau condimente (boia, usturoi) in pesmet pentru a obtine o aroma mai complexa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Midii în stil luxemburghez