Daca pana acum v-am prezentat paste bine facute pentru ca "al dente" mi se pareau tari, iata ca azi m-am gandit sa fac o salata si a trebuit sa pregatesc pastele "al dente". Desi mi-a fost teama ca n-or sa-mi placa, surpriza a fost ca mi-au placut tare mult si asa.
PS: stiu ca poate este ciudat, dar eu mananc pastele cu paine :D
Se pun apa si sarea intr-o oala la foc si cand dau in clocote se adauga pastele, fierbandu-le conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pun apoi intr-o sita si se clatesc cu apa rece.
Castravetele se taie rondele.
Rosia se taie in sferturi, apoi se feliaza.
Ceapa se taie marunt.
Legumele se pun intr-un castron, se adauga putina sare si ulei peste ele si se amesteca.
Se scot samburii maslinelor, apoi acestea se taie rondele.
In castron se adauga maslinele, pastele si mozzarella taiata cubulete si se amesteca totul, apoi se poate servi salata.
Pofta buna!