I-am spus frittata fina pentru ca de obicei frittata italiana are o grosime de 2-4 cm cu multe legume sau cartofi care se poate taia cu usurinta in patrate mari. Eu am facut aceasta mica frittata din doar 2 oua si am incercat sa respect principiile Montignac deci fara cartofi ….a iesit o minunatie pufoasa si legera , de atunci am mai repetat reteta de cateva ori .
In prima etapa se calesc legumele ( vanata si telina tija ) in ulei de masline, cu putina sare de mare grunjoasa si piper . La final cand sunt aproape facute adaugam rosiile taiate rondele. Se adauga apoi ouale batute bine cu putin ulei de masline si asezonate cu sare si piper .
Se acopera cu un capac si se lasa sa creasca incet la foc mic, pret de 2-3 minute. Imi place ca rosiile sa ramana aproape crude de asta le pun la final. Se adauga la final verdeata preferata eu am adaugat busuioc verde , est eperfecta pentru un brunch, pranz sau chiar si cina, cred ca as putea sa o mananc in orice moment al zilei .
1
folositi mereu pentru asezonare sare de mare grunjoasa, are un gust pur si intens, sarea fina ( tot de mare ) o folosesc numai pentru rectificarea asezonarii la final.