Frittata fina cu legume de vara

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2014 | 4596 vizualizari

 

I-am spus frittata fina pentru ca de obicei frittata italiana are o grosime de 2-4 cm cu multe legume sau cartofi care se poate taia cu usurinta in patrate mari. Eu am facut aceasta mica frittata din doar 2 oua si am incercat sa respect principiile Montignac deci fara cartofi ….a iesit o minunatie pufoasa si legera , de atunci am mai repetat reteta de cateva ori .

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • oua proaspete eu folosesc mereu oua bio de ferma,
  • o jumatate de vanata taiata cubulete,
  • o tija de telina taiata cubulete,
  • 2 rosii mici taiate rondele,
  • sare, piper,
  • ierburi aromate dupa gust,
  • putin ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata fina cu legume de vara:

In prima etapa se calesc legumele ( vanata si telina tija )  in ulei de masline, cu putina sare de mare grunjoasa si piper .  La final cand sunt aproape facute adaugam rosiile taiate rondele. Se adauga apoi ouale batute bine cu putin ulei de masline si asezonate cu sare si piper .

  Se acopera cu un capac si se lasa sa creasca incet la foc mic, pret de 2-3 minute. Imi place ca rosiile sa ramana aproape crude de asta le pun la final. Se adauga la final verdeata preferata eu am adaugat busuioc verde , est eperfecta pentru un brunch, pranz sau chiar si cina, cred ca as putea sa o mananc in orice moment al zilei .

TIPS-URI

1

folositi mereu pentru asezonare sare de mare grunjoasa, are un gust pur si intens, sarea fina ( tot de mare ) o folosesc numai pentru rectificarea asezonarii la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata fina cu legume de vara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frittata cu ardei, ciuperci si salam