Frittata cu cartofi si afumatura de casa

de Ancutsa in Mancaruri de legume, 8 Dec 2019 | 1944 vizualizari

 

Pentru că aveam în frigider puțină afumătură de casă și nu-mi ajungea pentru altceva, îmi rămăseseră și câțiva cartofi fierți de la un alt preparat, m-am gândit să fac o frittata… astfel că din doar câteva ingrediente, puteți pregăti ceva gustos și bun. Puteți folosi afumătură de casă, kaizer, piept de porc sau ce aveți la îndemână.

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă,
  • 4 cartofi,
  • 100 g brânză de vacă,
  • Sare, după gust,
  • 100 g afumătură de casă,
  • 30 ml ulei,
  • 1 l apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu cartofi si afumatura de casa:

 

Se spală cartofii și se fierb în coajă, într-o cratiță cu un litru de apă și o linguriță cu sare. Când sunt fierți, se scurg de apă și se lasă la răcit. Apoi se decojesc și se taie rondele.

Afumătura de casă se taie fâșii lungi și subțiri.

Într-un castron, se sparg ouăle și se bat cu un tel. Se rade brânza și se amestecă.

Într-o tigaie mai mare cu un strat subțire de ulei, se așază cartofii rondele, se rumenesc pe foc mic, nu se amestecă. Se adaugă fășiile de afumătură, apoi ouăle cu brânza, un praf de sare și se pune capacul, lăsând să se rumenească pe foc mic. Se verifică des, iar când s-a rumenit pe margine, se răstoarnă cu grijă pe un platou mare.

Dimensiuni tigaie: 28 cm

Porții: 4

Timp de pregătire: 1h

Timp de gătire: 17 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/frittata-cu-cartofi-si-afumatura-de-casa.html

TIPS-URI

1

Nota: eu am folosit o tigaie Tefal de 28 cm comandata din camara Bucatarasului, care mi-a placut mult.

2

Sugestie de servire: această frittata este delicioasă servită cu iaurt grecesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu cartofi si afumatura de casa" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti