Frittata cu paste si ciuperci

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2014 | 3337 vizualizari

 

Am folosit reteta lui Vio, (am pregatit-o si in tava, dupa care am taiat-o patrate, dar am copt-o si in forme individuale; am facut-o si cu ciuperci si fara, si cu paste si fara...), mi-a placut foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 50 g paste (eu am folosit fusilli),
  • 1/2 praz (nu am avut, am pus 1/2 ceapa),
  • 50 g ciuperci (am avut ciuperci conservate, dar am folosit si ciuperci proaspete, cu alta ocazie),
  • 2 ardei,
  • 100 g cascaval,
  • 50 ml lapte,
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu paste si ciuperci:

Scurgem ciupercile din conserva si le trecem printr-un jet de apa rece (sau taiem felii ciupercile proaspete); taiem ardeiul, cubulete. Taiem prazul rondele (in cazul meu, ceapa, am tocat-o bucati ceva mai maricele). Radem cascavalul, pe razatoarea cu ochiuri mici. Fierbem pastele, in apa sarata, conform indicatiilor de pe ambalaj si le scurgem.

Batem ouale, cu sarea, piperul, si cu laptele.

Amestecam ouale batute cu restul ingredientelor si turnam amestecul intr-o tava unsa cu unt (vas termoizolant, forme individuale, etc).

Coacem pana se rumeneste deasupra (cca 30 de minute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu paste si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv frittata cu paste si legume