Stufat din coaste de ied

de Ina in Mancaruri cu carne, 7 Noi 2012 | 12457 vizualizari

 

In fiecare primavara imi fac provizii de carne de miel si ied pentru tot restul anului, astfel ca pot servi un drob sau stufat chiar si-n luna noiembrie :-bd

 

INGREDIENTE

  • coaste de ied
  • 8-10 legaturi de ceapa verde
  • 6 legaturi de usturoi verde
  • o ceapa uscata
  • amestec de legume uscate, fara sare
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 lingura de faina sau amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • marar si patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat din coaste de ied:

Intr-o oala incingem putin ulei si calim ceapa uscata tocata marunt. Adaugam costitele de ied, sare, piper si amestec de legume uscate, lasand  totul la innabusit. Adaugam  apa atat cat sa acopere coastele si lasam la fiert pana se desprinde usor carnea de pe os.

Ceapa si usturoiul verde se curata, se spala si se taie in bucati mari de 4-8 cm, apoi se adauga in vasul in care fierbe carnea de miel.

Cand si ceapa este fiarta, adaugam 400 ml suc de rosii in care dizolvam o lingura de faina  sau amidon alimentar. Dupa inca 5 minute oprim focul , potrivim de sare  si adaugam mult patrunjel verde tocat marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cu cat vom folosi mai multa ceapa verde, cu atat mancarea va fi mai dulce si mai gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat din coaste de ied" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 15:19

oanapl 1

07.04.2018, 15:31

Ce bunatate! Nici eu n-am mancat ied pana acum, dar neaparat vreau sa-l incerc daca spui ca e dulce si fraged!

Rahela Velicu 1

29.04.2021, 23:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de miel cu pepene galben