Am avut o pulpa mare de curcan. M-am tot gandit cum s-o fac, cat mai dietetic. Am ales s-o impart in doua. O parte am facut-o umpluta cu legume, iar copanul impanat cu usturoi si carnati de casa ;) Asta mai putin dietetic:)))
Pentru inceput am dezosat pulpa de curcan.
Am adaugat baza Mirodenia (Fuchs) carnea de curcan si am lasat-o in vin alb 2-3 ore.
Cat carnea a stat la marinat,am curatat morcovul ,telina, le-am taiat julien,dar mai grosier.Sa nu credeti ca am curatat la astea 2-3 ore.
Dupa aceasta perioada,am scos carnea ,am pus-o pe un capac de lemn,condimentat-o inca putin.
Legumele le-am asezat frumos pe carne,am rulat strans si am legat roloul cu ata.
Intr-un vas ceramic uns cu o lingura de ulei,(de masline am folost eu)am pus ruloul de carne,o foaie de dafin si sosul de la marinat carnea.
Vasul l-am acoperit cu staniol si l-am bagat la cuptor pentru o ora si jumatate.
Dupa o ora am scos staniolul si la fiecare sfert de ora am intors ruloul pentru a se rumeni pe toate partile.
L-am servit cu muraturi.
1
Optional se pot pune si alte legume.
2
Se pot pune legume si alaturi de carne, dar numai cand scoatem folia de aluminiu, stiind ca legumele se coc mai repede.