Friptura la cuptor

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 22 Iul 2012 | 4620 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui, porc, miel, etc.
  • cartofi
  • rosii
  • ardei
  • ceapa
  • condimente pentru carne
  • sare, piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura la cuptor:

Pregatim carnea: o spalam, stergem, condimentam (chilli, maghiran, oregano, curry, busuioc).

Curatam cartofii, ii taiem in patru. Feliem rosiile, ardeiul si ceapa.

Intr-o tava yena punem putin ulei, apoi punem cartofii, carnea, ceapa, rosiile si ardeiul taiat marunt. Deasupra la cartofi si legume mai punem putina sare.

In final: mai punem putinulei si un pahar cu apa.

Timp de coacere: 1 ora. Friptura trebuie intoarsa de 2-3 ori, asa incat cartofii sa ajunga si ei deasupra. 

Inainte sa scoatem friptura din cuptor (inainte cu 5 minute), putem turna o cana de vin alb (carne alba) sau vin rose (carne rosie). Pentru a nu-si schimba cartofii culoarea nu recomand sa puneti peste friptura vin rosu. Mai putem pune si usturoi pisat. 

Castravetii murati sunt cei pe care i-am pus saptamana trecuta la murat dupa noua reteta cu cartoful crud. Reteta e foarte buna, carstravetii au o aroma si gust de nota 10 (zece).

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la tava