Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori

de Sidy in Oaie, 29 Apr 2012 | 4609 vizualizari

 

Friptura de miel este o traditie pentru sarbatoarea de Paste, dar nu numai.
Cand carnea este aleasa cu grija si facuta bine, s-ar putea ca si cei mai exigenti musafiri sa mai ceara o portie.
Bine preparată, aceasta se topește în gură. Nu este greu de făcut si nu necesită foarte multe ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne miel(pulpa)
  • 1 caciulie usturoi
  • 250 ml vin rosu
  • 1 ceapa verde
  • 1 lingura mustar cu boabe
  • 2 linguri faina
  • verdeturi italiene
  • 2 linguri oregano
  • sare
  • piper
  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 300 g spanac
  • unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori:

Pulpele de miel le crestam din loc in loc si introducem in locasul format cate un catel de usturoi.

Restul usturoiului il zdrobim si il amestecam cu oregano, verdeturi italiene, sare si piper.

Ungem un vas cu putin unt sau untura si punem pulpele presarate cu verdeturi pe ambele parti.

Ceapa o taiem marunt cu frunze cu tot si o amestecam cu vinul.Pastram deoparte o cana din acest amestec pentru prepararea sosului  si restul vinului il punem in vas peste pulpe.

In cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade punem pulpele la copt.

Din cand in cand ungem carnea cu sosul din tava pina se rumeneste friptura frumos pe ambele parti.

Preparam sosul scurgand sosul ramas in tava, dupa ce am scos friptura pe un platou ( dar o pastram la cald).

Adaugam apa pina se umple o cana de 200 ml.

Punem unt( untura) intr-o tigaie si adaugam faina, sosul de carne, mustarul  si cana cu sos ce am pastrat-o.

Lasam la fiert si amestecam continuu pina se ingroasa putin sosul si da in clocot..Daca este cazul asezonam.

Preparam un piure din cartofii fierti, altul din morcovii fierti si altul din spanac.

Servim friptura cu piure in trei culori, sos si salata verde.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel marinata la cuptor