O friptura nemaipomenit de gustoasa. O imbinare perfecta de gusturi si arome: piept de curcan, orez, muraturi,ierburi aromate.
Pieptul de curcan se feliaza si se aranjeaza intr-o cratita.Se codimenteaza cu sare,piper,coriandru,cimbru,se toarna deasupra uleiul ,vinul si un pic de apa.Se adauga usturoiul pisat.Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit,la foc mic, pana scade aproape toata zeama.Intre timp,se intorc feliile de carne pe ambele parti.Daca nu e facuta carnea,se mai pune un pic de apa si se mai lasa pe foc.
Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare si un pic de ulei.La o cana de orez se pun 2 cani de apa.Se adauga un morcov dat pe razatoare,sare,piper,turmeric.Se lasa pe foc pana scade apa si orezul este al dente.Se stinge focul si se acopera vasul cu un capac.Se lasa sa stea 5 minute acoperit dupa care se serveste, ca garnitura, langa feliile de friptura alaturi de muraturi.