In graba mare va prezint un preparat simplu si delicios , niste frigarui de vita cu ciuperci shiitake si ceapa verde, aromatizate cu ulei de susan , o minunatie ....le-am servit cu un sos dulce picant si au facut parte dintr-o cina japoneza cu sushi si teriyaki de pui ( frigarui mici ) .
In prima etapa se taie carnea in bucati patrate si se pastreaza in frigider. Se face un sos pentru marinat carnea din sos soia, putin pasta miso, un fir de ulei de susan, putin vin de orez, un varf de cutit de amidon de porumb, fulgi de ardei iute.
Se pune carnea la marinat si se lasa apoi la rece macar 2 ore. Ceapa se taie segmente lungi si ardeiul se taie patrate, se rehidrateaza ciupercile shiitake si se taie bucati medii.
Se formeaza frigaruile alternand carnea cu ceapa, ardei, ciuperci . Se prajesc pe tava de grill la foc mediu, se servesc cu seminte de susan peste si cu un sos picant, eu am ales sosul dulce-picant.
Va doresc pofta buna !
1
daca nu aveti vin de orez puneti un vin demi-sec