Gulas de vita cu galusti (Kalbsgulasch & Butternockerln)

de ala_oancea in Vita, 12 Mai 2009 | 18614 vizualizari

 

Reteta delicioasa din cartea mea "Culinary Austria"

 

INGREDIENTE

  • Gulas:
  • 400 gr carne de vita
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 50 gr unt
  • 20 gr boia
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie mica
  • pasta de tomate
  • smantana
  • Galusti cu unt:
  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • 60 gr unt
  • 250 ml lapte
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de vita cu galusti (Kalbsgulasch & Butternockerln):

Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se calesc. Se adauga boiaua, apoi se adauga putina apa, usturoiul tocat, zeama de lamaie si sare. Se lasa 2 minute pe foc, pana incepe sa fiarba. Se adauga carnea de vita taiata bucatele, pasta de tomate si apa cat sa acopere. Se lasa sa fiarba la foc mic.

Pentru galusti, puneti faina intr-un bol. Adaugati putina sare, ouale si untul topit. Turnati treptat laptele si amestecati bine. Se pune o oala cu apa pe foc. Se toarna din compozitie pe planseta de tocat, iar cand apa incepe se fiarba se taie si se arunca bucatele din aluat in apa. Se lasa la fiert pana cand galustii se ridica la suprafata. Se toarna galustii in strecuratoare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune putin unt la topit, se adauga galustii, putina sare si mararul tocat. Se lasa putin la prajit.

Se serveste gulasul alaturi de galusti, adaugand putina smantana rece. Gulasul are un gust acrisor excelent de la zeama de lamaie, iar combinatia cu galustii e super.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de vita cu galusti (Kalbsgulasch & Butternockerln)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ala_oancea 1

16.05.2009, 08:54

Alina, asta este o reteta austriaca de gulas dintr-o carte de retete cumparata de la Viena. Singurele diferente fata de reteta originala din carte sunt: am adaugat marar la galusti (m-am gandit ca ar fi mai gustosi) si in carte ziceau sa scot carnea din sos si sa-l strecor (sa ramana doar sosul, fara legume). Nu inteleg ce vrei sa zici cu "nu pricep partea cu tigaia". Te referi la galustii prajiti in tigaie ?

marianascarlat 1

21.06.2013, 20:48

Ala, e foarte bun gulasul tau! Nu conteaza ce natie e reteta, dupa mine numele asta suna ungureste, dar n-are a face. E fff bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita cu cartofi