Inceputul sezonului cald ne imbie la mese in aer liber, iar cea mai buna optiune este gratarul. Frigaruile sunt usor de facut si spornice si poti diversifica pe gustul tau combinatiile.
Pentru aceste Frigarui de porc cu legume - Reteta simpla, perfecta pentru gratar, am folosit carne de porc, ardei gras, vin, cimbru si ulei.
Cum se prepara aceste Frigarui de porc cu legume - Reteta simpla, perfecta pentru gratar:
Taie carnea cuburi potrivite cam cat o muscatura.
Amesteca intr-un bol: uleiul de masline, vinul, usturoiul, cimbrul, sare si piper.
Pune cuburile de carne in acest amestec si lasa-le la marinat minimum 1 ora (ideal peste noapte, la frigider).
Curata si taie ardeii aproximativ la dimensiunea cuburilor de carne.
Infige pe frigarui, alternand bucati de carne – ardei rosu – carne – ardei galben – carne – ardei verde si tot asa.
Gateste-le pe gratarul cu carbuni bine incins, pentru aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, pana carnea e bine patrunsa si legumele usor rumenite.
Poti unge din cand in cand cu putin ulei ramas din marinada.
Serveste-le alaturi de garnitura preferata si o salata.