Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)

de ralu_ca in Porc, 11 Aug 2013 | 6142 vizualizari

 

si uite-ma si la reteta cu numarul 100, am ales ceva ce eu iubesc foarte mult sa prepar...frigarui cu sos de rosii la gratar..va invit si pe voi sa incercati :)

 

INGREDIENTE

  • pentru frigarui:
  • 1 kg carne porc
  • 12 cepe potrivite
  • 6-7 ardei grasi
  • sunca de casa 1 felie
  • 10 rosii cherry, 5 rosii potrivite
  • condimente grill picant
  • pentru sos de rosii:
  • 5 - 6 rosii potrivite
  • cateva rosii cherry
  • 5-6 ardei iuti
  • 1 catel usturoi
  • delikat
  • putina sare
  • 1 pahar bulion
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100):

Dupa ce ne-am aprovizionat cu tot ce ne trebuie, taiem carnea de porc ( eu am folosit de data asta ceafa, e putin mai grasa, dar se poate folosi si muschi de porc) bucati mici si subtiri astfel incat sa se poata frige ( la fel cum se vede in foto ), rosiile felii, ceapa rondele, ardeiul cuburi si sunca ( cate doua pentru fiecare frigaruie ) in bucati. Am inceput sa le infig pe betele speciale pentru frigarui ( facute de tatal meu pe care il iubesc foarte mult ), sunca, carne, ceapa, carne, rosie, carne, ardei, carne, ceapa, carne, rosie, carne, ardei.. si sunca. se aseaza pe o tava apoi le condimentam cu grill picant si le lasam la frigider pentru cateva ore, ( eu am preparat dimineata pe la 9 si le-am facut pe la 3 pm ) isi lasa o zeama.

Pentru sosul de rosii am cules cateva rosii potrivite, dar si cateva cherry si ardei iuti. Le-am pus pe gratarul incins si le-am lasat sa se coaca. Le-am luat si am inceput sa prepar sosul, curatandu-le de coaja si le-am pus intr-un vas, usturoiul tocat, ardeiul tocat, sare, delikat si bulion. Am amestecat si sosul a fost gata.

Intre timp frigaruile au fost puse pe jarul incins si in approx 25 minute acestea au fost gata de servire.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

aveti mare grija la ardei, ai mei au fost foarte usturati si mi-a iusit un sos extra usturat!

2

si cu o bere rece...

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Souvlaki - frigarui grecesti