Dupa multe esecuri va inpart o reteta foarte buna si ieftina,inventata de sotiorul meu!!!
Punem in galetica 340ml apa calduta,4.5 linguri ulei,1.5 lingurite sare,150gr faina cozonac(000),450gr faina simpla(650),1.5 lingurite zahar, 30 gr drojdie proaspata si 2 linguri de fulgi de cartofi.
Punem galetica in aparat si reglam pe programul 1,greutatea 1000 gr si culoarea dorita.
Cand painea este gata,se scoate din galetica cu mare grija, ca elicea sa nu rupa miezul sau sa ramana in paine si se pune pe un gratar iar dupa 15 min se poate taia cu feliatorul (cine are)
Din aceasta cantitate rezulta o paine de cca 900 gr.
1
Bine de stiut:Apa sa fie obligatoriu calduta, drojdia sa fie proaspata si sa nu se atinga niciodata de sare!
2
Seminte se presara pe aluat numai cand sageata pe ecran arata forma galetii cu aluatul mic din dreapta ecranului,iar in aluat se adauga(seminte de susan ,stafide,rahat…)dupa al doilea fluierat.
3
Ne ajuta mult daca gemuletul aparatului este acoperit cu grija(sa nu acoperim grilajul de aerisire)cu un prosop de bucatarie,nu se pierde o parte din caldura si asa,creste si se rumeneste mai frumos!
4
Reglarea greutatii la aparat se face in felul urmator:cantarim galetica cand este goala apoi cand toate ingredientele le am pus in ea,o cantarim din nou si scadem greutatea galetii goale.reglam aparatul la cea mai apropiata greutate pe care am primit o.
5
De exemplu:galetica goala are 500gr iar galetica plina 1700gr atunci,scadem 1700-500 =1200 deci ,reglam aparatul la 1250. BAFTA!