Foietaj surpriza

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 11 Ian 2011 | 5452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati cotlet
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar vin
  • ulei
  • 1 ceapa
  • o mana de spanac congelat
  • 1 ou fiert tare
  • 2 oua
  • 4 felii de cascaval
  • 1 gogosar in otet
  • seminte de susan
  • sare,piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj surpriza:

Cotletele se spala , se lasa la scurs , se bat putin cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Intr-o tigaie in care am pus putin ulei , apa si vin punem si cotletele pe care le lasam sub capac,pana cand se evapora atat apa cat si vinul iar apoi mai lasam putin ana cand acestea se rumenesc un pic.Scoatem cotletele pe un prospo absorbant.

Separat curatam ceapa , o taiem marunt si o punem la calit in ulei.Cand ceapa incepe sa prinda o culoare aurie adaugam si spanacul si lasam la calit circa 10 min.Luam de pe foc lasam sa se racoreasca si adaugam un ou crud.Amestecam apoi adaugam un ou fiert taiat cubulete mici, condimentam cu sare si piper si amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Urmeaza operatia de asamblare.Intindem foaia de foietaj pe masa de lucru pe care am tapetat-o cu faina si o taiem in 4 bucati.Bucatile de aluat trebuie sa fie incaodata mai mari decat bucata de cotlet .Asezam pe fiecare bucata de foietaj cate un cotlet.Deasupra fiecarui cotlet punem cate o felie de cascaval apoi cate o lingura zdravana de spanac.Taiem gogosarul in otet in felii subtiri si apoi asezam deasupra sapancului cate 5-6 feliute ."Imbracam"cotletul astfel impodobit in foaia de foietaj , ungem cu ou batut si presaram cu seminte de susan.Asezam totul intr-un vas uns cu ulei si tapetat cu hartie pergament si dam la cuptor lasam sa se rumeneasca bine.

Cand este gata facut scoatem din cuptor si servim atat cald cat si rece.

Este un deliciu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj surpriza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel in vin