Foietaj surpriza

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 11 Ian 2011 | 5652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati cotlet
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar vin
  • ulei
  • 1 ceapa
  • o mana de spanac congelat
  • 1 ou fiert tare
  • 2 oua
  • 4 felii de cascaval
  • 1 gogosar in otet
  • seminte de susan
  • sare,piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj surpriza:

Cotletele se spala , se lasa la scurs , se bat putin cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Intr-o tigaie in care am pus putin ulei , apa si vin punem si cotletele pe care le lasam sub capac,pana cand se evapora atat apa cat si vinul iar apoi mai lasam putin ana cand acestea se rumenesc un pic.Scoatem cotletele pe un prospo absorbant.

Separat curatam ceapa , o taiem marunt si o punem la calit in ulei.Cand ceapa incepe sa prinda o culoare aurie adaugam si spanacul si lasam la calit circa 10 min.Luam de pe foc lasam sa se racoreasca si adaugam un ou crud.Amestecam apoi adaugam un ou fiert taiat cubulete mici, condimentam cu sare si piper si amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Urmeaza operatia de asamblare.Intindem foaia de foietaj pe masa de lucru pe care am tapetat-o cu faina si o taiem in 4 bucati.Bucatile de aluat trebuie sa fie incaodata mai mari decat bucata de cotlet .Asezam pe fiecare bucata de foietaj cate un cotlet.Deasupra fiecarui cotlet punem cate o felie de cascaval apoi cate o lingura zdravana de spanac.Taiem gogosarul in otet in felii subtiri si apoi asezam deasupra sapancului cate 5-6 feliute ."Imbracam"cotletul astfel impodobit in foaia de foietaj , ungem cu ou batut si presaram cu seminte de susan.Asezam totul intr-un vas uns cu ulei si tapetat cu hartie pergament si dam la cuptor lasam sa se rumeneasca bine.

Cand este gata facut scoatem din cuptor si servim atat cald cat si rece.

Este un deliciu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj surpriza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ceafa la tava alla Claudiu