Se mixează jumătate din cantitatea de zahăr şi ouăle, până la omogenizare.
Restul de zahăr se pune într-un vas şi se caramelizează la foc mediu, până când capătă o nuanţă aurie
Se ia vasul de pe foc
Peste caramel se pun untul, nucile, romul şi, opţional, o lingură de cacao amestecandu-se bine
Se încorporează compoziţia rezultată în amestecul de ouă şi zahăr şi se fierbe totul pe foc timp de 5 minute amestecand continuu sa nu se prinda
Se aşază pe un dog o foaie de napolitană, se unge cu o parte din crema caramel, peste se pune altă foaie de napolitană care se unge cu cremă. Se repetă operaţiunea până când se termină foile.
Deasupra prăjiturii se aşază ceva greu şi se presează bine, pentru a ne asigura nu există goluri de aer.
Se serveste prăjitura după minimum 3 ore.
1
o parte din nuci pot fi si taiate marunt in locul celor macinate