Este prajitura coplilariei mele si mama obisnuia sa o faca de Craciun fiindca avea crema din lapte si gris si neavind frigider, vara nu o putea face .. era pentru noi o bunatate.. Eu m-am abatut un picut de la reteta si am imbunatatit-o .. produs finit super bun.
Intr-un castron am pus faina si am amestecat-o cu bicarbonatul de amoniu (saligar) apoi am frecat bine cu untura.
Am adaugat 250 gr zahar ,1 virf de cutit sare si cele trei oua (cu tot cu albus).
Se framinta un aluat elastic( daca este prea tare mai adaugati un picut de lapte )si daca este prea moale se mai adauga un picut de faina ,se lasa la rece pentru o ora (eu l-am facut seara si la-am copt adoua zi ) .
Se fac trei foi si se coc pe dosul tavii (am folosit o tava de 35/45 cm . ) daca folosit o tava mai mica o sa va iasa patru foi .
750 ml lapte am pus la fiert cu 250 gr zahar . Cind clocoteste am adaugat budinca dizolvata in prealabil in 100 ml lapte .
Dupa ce s-a fiert o dam la o parte si o lasam sa se raceasca dar nu de tot .
Cit mai este un picut calduta o mixam bine cu cubul de rama ..
Apoi umplem foile alternativ . pe foaia de deasupra puneti ce doriti, zahar praf cu aroma de vanilie ,glazura de ciocolata (eu am lasat putin din crema si am pus deasupra nuca de cocos.
Se lasa citeva ore sa se inmoaie fiindca foile sunt ca si piscoturile (sunt mai tari )
O prajitura delicioasa.. pofta sa aveti!
1
Foile se intaresc, sa nu va speriati fiindca asa trebuie sa fie
2
Dar dupa se se vor umple si va sta citeva ore se inmoaie ; este un deliciu de prajitura ..