Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata

de babi5 in Prajituri, 16 Noi 2013 | 28908 vizualizari

 

Este prajitura coplilariei mele si mama obisnuia sa o faca de Craciun fiindca avea crema din lapte si gris si neavind frigider, vara nu o putea face .. era pentru noi o bunatate.. Eu m-am abatut un picut de la reteta si am imbunatatit-o .. produs finit super bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 bicarbonat de amoniu
  • 180 gr untura
  • 1 esenta vanilie(fiola)
  • 1l lapte
  • 2 budinci ciocolata
  • 500 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 praf sare
  • 1 cub rama (250 gr)
  • 50 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata:

Intr-un castron am pus faina si am amestecat-o cu bicarbonatul de  amoniu (saligar) apoi am frecat bine cu untura.

Am adaugat 250 gr zahar ,1 virf de cutit sare si cele trei oua  (cu tot cu albus).

Se framinta un aluat elastic( daca este prea tare mai adaugati un picut de lapte )si daca este prea moale se mai adauga un picut de faina ,se lasa la rece pentru o ora (eu l-am facut seara si la-am copt adoua zi ) .

Se fac trei foi si se coc pe dosul tavii (am folosit o tava de 35/45 cm . ) daca folosit o tava mai mica o sa va iasa patru foi .

750 ml lapte am pus la fiert  cu 250 gr zahar . Cind clocoteste am adaugat budinca dizolvata in prealabil in 100 ml lapte .

Dupa ce s-a fiert o dam la o parte si o lasam sa se raceasca dar nu de tot .

Cit mai este un picut calduta o mixam bine cu cubul de rama ..

Apoi umplem foile alternativ . pe foaia de deasupra puneti ce doriti, zahar praf cu aroma de vanilie ,glazura de ciocolata (eu am lasat putin din crema si am pus deasupra nuca de cocos.

Se lasa citeva ore sa se  inmoaie fiindca foile sunt ca si piscoturile (sunt mai tari )

O prajitura delicioasa.. pofta sa aveti!

 

TIPS-URI

1

Foile se intaresc, sa nu va speriati fiindca asa trebuie sa fie

2

Dar dupa se se vor umple si va sta citeva ore se inmoaie ; este un deliciu de prajitura ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

MonaMimi 1

18.12.2014, 22:09

foarte buna, este prajitura copilariei mama o umplea cu branza dulce de vaci eu si acum o mai fac

babi5 1

19.12.2014, 09:22

Ma bucur mon si multumrsc

CristinaLupsa Morar 1

28.12.2018, 12:33

E si prajitura copilariei mele...doar ca mama facea pt mine,special,o portie intreaga cu crema de lamaie.
Anul acesta o fac si eu 😉
Ms pt cantitatile ingredientelir pt foi...le uitasem 😂😂😂
Un an nou fericit!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti