O aveam pe lista de ceva vreme, dar am tot zis pas, insa de data aceasta i-a venit randul. Nu stiu de ce am tot amanat momentul, ca acum imi pare rau ca nu am facut-o mai devreme. A iesit o minunatie de prajitura: blat moale, pufoasa, fina... sa tot mananci din ea.
Am preluat reteta de la Ksenya! Multumesc, este minunata! >:D<
Intr-un bol se omogenizeaza bine grisul cu smantana. Se da deoparte pentru 30 de minute.
Peste stafide se toarna apa fierbinte cat sa le acopere si se lasa timp de 10 minute, dupa care se scurg si se pun pe un prosop de hartie.
Ouale se mixeaza bine cu Green Sugar-ul si praful de sare, apoi se adauga esenta de vanilie. Se pune branza, se amesteca bine, se adauga grisul cu smantana, se omogenizeaza iar la sfarsit se pun stafidele. Se amesteca totul bine.
Se ia un vas de yena, se unge bine cu unt apoi se toarna amestecul in vas. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute.
Se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se poate servi.
Pofta buna!
1
Stafidele sunt optionale.
2
Se poate servi atat calda cat si rece.
3
Se serveste ca atare sau cu smantana, frisca, pudrata cu zahar pudra, etc.
4
Daca va place mai dulce, puteti adauga mai mult zahar.