Reteta de File de peste cu praz în sos de vinegretă acidulată preparata in vas Zepter
Curăţaţi prazul păstrând doar partea albă. Spălaţi bine bucăţile de praz şi tăiaţi-le oblic în trei bucăţi. Încălziţi un vas Zepter până când termocontrolul indică culoarea roşie, stingeţi focul, apoi adăugaţi puţin ulei de măsline şi adăugaţi bucăţile de praz. Căliţi-le fără să le daţi culoare, apoi adăgaţi supa de pui. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă până se înmoaie.
În acest timp, tăiaţi lămâia în felii, tăiaţi roşiile deshidratate în felii juliene şi apoi tăiaţi măslinele pe lungime în acelaşi mod. Încălziţi un alt vas Zepter până când termocontrolul indică zona roşie, reduceţi la minim focul, apoi aşezaţi bucăţile de peşte, după ce le-aţi uscat în prealabil cu ajutorul unor şervete de hârtie şi le-aţi uns cu ulei de măsline. Rumeniţi-le pe ambele părţi.
Puneţi bucăţile de praz călit pe o farfurie, aranjaţi deasupra bucăţile de peste într-un mod
Stingeţi cu puţin oţet balsamic şi puţin lichid în care au fost fierte bucăţile de praz.
Reteta advertorial Zepter