Fideua cu fructe de mare

de Sylvia in Fructe de mare, 8 Aug 2012 | 8604 vizualizari

 

Am descoperit acest fel de mancare in vacanta noastra din Spania, regiunea Valenciana. Am indragit-o din prima clipa si pot sa spun ca imi place chiar mai mult decat paella, e mai zemoasa, textura e diferita si e extrem de usor de facut. Mi-am adus din Spania condimente, orez, paste si ulei de masline spaniol ca sa pot testa retetele asa cum trebuie.

 

INGREDIENTE

  • paste fideua ( tuburi mici si curbate la capete) ,
  • ulei de masline,
  • ardei iute,
  • usturoi taiat marunt,
  • ardei rosu,
  • safran,
  • amestec de condimente de paella,
  • pasta ardei iute,
  • scoici si creveti proaspeti,
  • fond de peste( facut cu 50 ml vin alb ) .
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fideua cu fructe de mare:

Preparare : intr-un vas mai mare ( eu am folosit vasul de wok ) se pune la incins uleiul, ardeiul rosu si ardeiul iute taiat marunt si putina sare mare. Dupa ce s-au calit putin se adauga pastele.

Se lasa sa se imbibe putin in arome si ulei si se adauga fondul de peste. Eu am folosit o pudra de fond si am adaugat 50 ml de vin alb la fondul de peste. Adaugam condimentele de paella si sofran, eu sunt tare mandra de sofranul meu adus din Spania

Lasam sa clocoteasca 3-4 minute si adaugam crevetii. Dupa inca 2 minute adaugam scoicile care trebuie sa stea extrem de putin pe foc, pana se deschid.

Lasa 2-3 minute la foc potrivit, acoperit cu un capac ca sa pastram aburii si aromele. Pastele au un timp de fierbere destul de rapid, 7-9 minute deci trebuie bine jonglat cu acest timp si cu ordinea ingredintelor, fructele de mare adora sa fie gatite repede, nu uitati acest lucru.

La sfarsit eu am mai adaugat putina pasta de ardei iute, imi place gustul picant in combinatie cu fructele de mare. Fideua ca si paella este o mancare stradala, deci simpla, rapida dar plina de arome si caracter. Povestea ei este fara sfarsit, o puteti face in orice combinatie de carne cu fructe de mare, de fructe de mare si chorizo, ce vreti sa simtiti si sa experimentati.

Testati reteta cu ce aveti la indemana, merita incercata. Se serveste calda cu o felie de lamaie si un vin bun, eu am optat pentru un vin spaniol, de Tarragona.

Va doresc pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Fideua cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Orez cu fructe de mare si parmezan