Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor

de ionix in Ficat, 18 Oct 2010 | 8998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofiori
  • 1 kg ficatei
  • busuioc
  • sare, piper
  • foarte putin cimbru
  • 1 ardei gras rosu
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei
  • 100 ml cu apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor:

Incepem prin a face cartofii. pentru ca ficateii se fac foarte repede, fierbem putin cartofii inainte. Cartofii se curata bine, se spala, se taie felii mai groase si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce sunt aproape fierti, se scot din apa si se condimenteaza cu putina sare si busuioc.

Ficateii se spala bine si se oparesc putin, pentru a iesi sangele din ei, iar apoi se scurg.

Cartofii fierti se pun intr-un vas de yena, uns cu ulei. Peste cartofi asezam ficateii, usturoiul taiat feliute si ardeiul taiat felii. Presaram busuioc, putin cimbru, sare si piper. Turnam si apa, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorla foc mic. Lasam 20-30 de min si apoi scoatem din cuptor.

Asezam in farfurii si peste presaram marar tocat marunt. Servim cu mujdei si mamaliguta.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

folia de aluminiu are rolul de a pastra ficatul suculent

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu ceapa si nuci