Incepem prin a face cartofii. pentru ca ficateii se fac foarte repede, fierbem putin cartofii inainte. Cartofii se curata bine, se spala, se taie felii mai groase si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce sunt aproape fierti, se scot din apa si se condimenteaza cu putina sare si busuioc.
Ficateii se spala bine si se oparesc putin, pentru a iesi sangele din ei, iar apoi se scurg.
Cartofii fierti se pun intr-un vas de yena, uns cu ulei. Peste cartofi asezam ficateii, usturoiul taiat feliute si ardeiul taiat felii. Presaram busuioc, putin cimbru, sare si piper. Turnam si apa, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorla foc mic. Lasam 20-30 de min si apoi scoatem din cuptor.
Asezam in farfurii si peste presaram marar tocat marunt. Servim cu mujdei si mamaliguta.
Pofta buna!
1
folia de aluminiu are rolul de a pastra ficatul suculent