Ficat de porc fragezit in lapte

de Merisor in Ficat, 13 Ian 2015 | 31723 vizualizari

 

Nu prea suntem fanii ficatului de porc, dar odata pe an, incerc sa-l prepar in diferite moduri.
De data aceasta am incercat varianta de a-l fragezi in lapte.
A iesit bun, dar tot mai bun este ficatul de pui!
Postez aceasta reteta in ideea ca poate cineva prefera ficatul de porc si chiar se simte diferenta fragezirii lui in lapte.
Tehnica aceasta o stiu de la o colega mai in varsta, ea mereu ne aducea la serviciu, dupa sarbatori, ficat de porc fragezit in lapte, apoi prajit sau preparat cu sos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de porc
  • 500 ml lapte proaspat
  • 1 ceapa rosie
  • sare dupa gust
  • mix de condimente(Spicy & Hot)
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • un praf boia de ardei dulce
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200 ml vin spumant
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri pasta de rosii cu ardei copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc fragezit in lapte:

Spalam bine ficatul si il portionam in bucati de 2 cm grosime.

Intepam feliile de ficat din loc in loc, le asezam intr-un vas cu capac si turnam peste ele lapte rece, cat sa fie acoperite.

Dam vasul la frigider cel putin o jumatate de zi, daca vrem sa avem intr-adevar o fragezire a ficatului.

Eu l-am tinut de seara pana a doua zi spre pranz.

A doua zi, scurgem bine ficatul de lapte, il asezam intr-o tigaie antiaderenta in care am pus putin ulei si rasnim peste el condimente, presaram boia de ardei dulce, cimbru si un praf de sare, adaugam si doua foi de dafin, acoperim tigaia si o lasam la foc mic spre mediu aproximativ 15 de minute, timp in care mai intoarcem ficatul de pe o parte pe alta.

Dupa ce ficatul prinde o usoara crusta, adaugam ceapa rosie tocata marunt, usturoiul taiat rondele si le amestecam printre feliile de ficat, apoi dupa 5-6 minute, adaugam vinul si acoperim din nou tigaia, lasand ficatul sa fiarba inabusit, la foc mic, 15 minute, dupa care adaugam si pasta de rosii cu ardei copt, preparata in casa, sau doar pasta de rosii, daca nu avem si ardei copt.

Mai lasam preparatul pe foc 10 minute, apoi il putem servi simplu, sau cu garnitura de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc fragezit in lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat fragezit in lapte, la tigaie