Ficatul de curcan a fost intotdeauna printre alimentele mele preferate, inca din adolescenta am preparat aceasta reteta de care nu ma satur niciodata.Consider ca ficatul astfel preparat se "asorteaza cel mai bine cu orez simplu, nu mai zic de muraturile de langa... :)
Pentru ficat de curcan in sos de rosii:
In primul rand spalam ficatul, il taiem in feliute de circa 3 cm si il lasam sa se scurga bine.
Intr-un vas de gatit picuram putin ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute, le lasam sa se caleasca bine pana devin putin aurii, adaugam foile de dafin si boia de ardei dulce si amestecam continuu pentru jumatate de minut.
In continuare punem ficatul si il calim impreuna cu amestecul pentru cateva minute.Adaugam sucul de rosii, vinul, oregano, cimbrisor si lasam sa fiarba circa jumatate de ora pana se formeaza sosul.Inainte de a opri focul adaugam mararul tocat, sare si piper dupa gust.Asezonam cu patrunjel verde.
Pentru orez:
Intr-un vas pentru fiert adaugam 2 cani de orez, 6 cani de apa, un praf de sare si cateva picaturi de ulei de masline.Lasam orezul sa fiarba la foc mic si verificam periodic pentru ca orezul sa nu se inmoaie si sa ramana intreg.Cand este gata il scoatem intr-o strecuratoare si il trecem printr-un jet de apa rece, dupa care se poate servi.
Servit cu muraturi este o "bunaciune" ;)
Pofta buna!
1
Peste orez se poate presara parmezan, in functie de preferinte.
2
Ficatul se prepara doar in suc de rosii si vin, nu se adauga apa sau supa.
3
Este indicat ca vinul sa fie sec, da un gust foarte bun in combinatie cu sucul de rosii.
4
Usturoiul taiat feliute da o savoare mai intensa decat cel tocat marunt.