Felii de carne cu fenicul și cartofi noi

de Panacris in Porc, 30 Mai 2015 | 4634 vizualizari

 

O bunătate, după spusele Zmeilor;) Sincer am avut un pic de temere cu fenicu-lul, nou introdus în mâncarea Zmeilor;) Spre surprinderea mea, a fost foarte bine acceptat ;) La a doua porție, Zmeul Mijilociu, a specificat că vrea și ”ghezemiță din aia nouă”, adică fenicul pe lângă carne ;) P.S. : Ghezemiță=diverse verdețuri sau legume adăugate lângă fripturi ;) Iar Zmeul cel mic nici nu a sesizat că e ceva în plus în ”ghezemițe” ;) așa că de acum în colo am verde la fenicul ;)

 

INGREDIENTE

  • Pulpă de porc cca 12 felii,
  • Condimente pentru friptură de la Fuchs,
  • Ceapă verde 4-5 fire,
  • Apio 2 fire,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Fenicul 1 bucată medie,
  • Roșii 2-3 bucăți,
  • Ulei de măsline, Vin alb demisec 250 ml.
  • Pentru garnitură:
  • Cartofi noi foarte mici 2000 g,
  • Ulei de măsline,
  • Rozmarin sau mărar.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de carne cu fenicul și cartofi noi:

Feliile de pulpă de porc se condimentează cu mirodeniile Fuchs, se așează în vasul roman, ce în prealabil a fost ținut în apă rece cca.20 de minute, se pun la gătit, în cuptor, cca. 10 minute la 250 grade, apoi feliile se întorc pe cealaltă parte pentru a se rumeni. Între timp se curăță și toacă mărunt vegetalele, ce se adaugă peste carnea rumenită, nu e nevoie de asezonare de sare și piper, deoarece fripturile sunt asezonate cu mirodenii de la Fuchs.

Se completează cu vin alb și se pune la gătit în cuptor ptr cca. 30 de minute la 250 grade, neacoperit. Între timp, cartofii noi, super mărunți, se  spală sub jet puternic de apă, fărăr a se curăța de coajă, se asezonează de sare și ulei de măsline, rozmarin/mărar,  apoi se așează într-un al treilea vas roman și se gătesc la cuptor, până devin aurii. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de carne cu fenicul și cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc, in crusta de mustar