Cu aceasta reteta inedita am dat curs invitatiei Mitinitei la " Dulce Romanie- provocarea lunii ianuarie 2012"...multumesc Miti draga mea...
Felii de ananas intr-un sos delicios de citrice este un desert care ne va incanta simturile intr-un mod deosebit!
Stoarcem sucul de la 3 portocale, 3 mandarine si 2 rodii. Curatam si taienm feliile de ananas.
Intr-un vas ( o tigaie am folosit eu), punem sucul si il dam intr-un clocot, adaugam zaharul si vanilia( razuim batonul de vanilie). Dam pe razatoarea fina felia de mango si o adaugam la sirop.
Asezam feliile de ananas si in marginea lor punem cate o floricica de anason stelat iar pe o felie batonul de scortisoara. Avem grija sa ramana deasupra. Cu ajutorul unei linguri vom lua sirop din tigaie si vom trece din cand in cand cu el peste anason si peste scortisoara. Este suficient ca siropul sa capete o aroma deosebita. Daca vom pune de la inceput anasonul si scortisoara in sucul de citrice aroma va deveni prea puternica. Vom fierbe la foc mic pentru 15 minute iar intre timp vom avea grija sa rotim feliile de ananas in sirop si vom muta anasonul si scortisoara astfel incat sa ramana deasupra.
Stingem focul dupa 15 minute si punem un capac apoi mai lasam inca 5 minute acoperit. Eu am taiat si o portocala felii apoi dupa ce am scos ananasul am pus feliile in sirop si le-am lasat pentru 5 minute la foc mic, intorcandu-le pe ambele parti.
Il servim de preferat rece cu siropul ramas deasupra. E un deliciu de desert pe care vi-l recomand din toata inima.