Miti multumesc ptr idee! O alta varianta de chilli con carne, super usoara si gustoasa.
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in putin ulei si apa, cca. 10 minute la foc mic. Intre timp se taie carnatii feliute medii, care se adaga apoi la amestecul de ceapa, gatindu-se la foc mediu, cca. 5 minute, neacoperit. Se asezoneaza de piper, foi de dafin, adaugandu-se zacusa si cca. 300 ml. apa. Apoi se adauga fasolea rosie din conserva, scursa de zeama, se completeaza cu apa cat e nevoie, asezonandu-se cu patrunjel, marar si ardei iute tocat marunt, lasandu-se la fiert ca. 20 de minute la foc mediu, semiacoperit. Intre timp, se fierbe orezul la punga in apa rece cu putina cu sare. Mancarica de fasole se serveste alaturi de orez, nemaifiind necesara painea ;), insotita de o salata de varza murata cu ceapa galbena si ulei de masline. Spor la treaba si pofta buna!