Nu e o reteta deosebita, dar e ceva ce la mine in familie e foarte apreciat pentru ca sotul meu e un mare consumator de carne de oaie. Asadar, sa spunem ca este o reteta pentru cei carora le place carnea de oaie.
Se pune osul de oaie la fiert in multa apa, pentru ca trebuie sa fiarba bine pana se poate desprinde carnea de pe os. Dupa ce a fiert se desface carnea de pe os si se taie in bucatele mai mici sau mai mari, dupa preferinte.
Se pune in apa care a ramas de la carne fasolea fiarta si bucatile de carne. Se adauga ceapa tocata, morcovul ras si ardeiul gras taiat. Se lasa sa fiarba pana fierb toate legumele.
Aproape de final se pune o lingura de bulion, vegeta si se potriveste se sare. La sfarsit se adauga patrunjel verde.
Se serveste cu castraveciori murati sau alte muraturi.
1
Atunci cand fierbeti fasolea puneti cimbru la fiert, pentru ca scapa de balonari.