Varza de vara cu afumatura

de divainbucatarie in Porc, 4 Aug 2011 | 6066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza maricica
  • 4 rosii mari, coapte
  • 2 cepe mari
  • 1 catel usturoi
  • un ardei kapia
  • 1 morcov
  • 100 g kaizer
  • 400 g ciolan afumat
  • 2 carnati afumati
  • 100 ml bulion
  • 1 frunza de dafin
  • cateva fire de cimbrisor
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 300 ml apa
  • 4 linguri de ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de vara cu afumatura:

Calim in ulei usturoiul. Cand devine auriu, il dam la o parte pentru ca devine amar. In acest ulei calim afumatura.

Dupa ce este gata, o scoatem si, tot aici calim, pana se inmoaie, ceapa, morcovul si ardeiul tocate marunt.
Punem peste legume varza taiata fasii subtiri, amestecam si o lasam 2 minute sa ia din aroma legumelor si uleiului aromat cu usturoi si afumatura. Adaugam apa, rosiile decojite si taiate in sferturi, condimentele, afumatura, si bulionul.

Lasam sa fiarba la foc mic, cu capacul pus timp de 20 minute. Din acest moment, dam mancarea la cuptor pentru inca o ora, acoprind-o cu un capac sau cu o folie de staniol.
O servim calda, cu mamaliga si ardei iute!

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de vara cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in vas roman