Cred ca este cel mai simplu si usor de preparat fel de mancare. Si pentru ca varza murata este pe terminate, mi-a fost pofta de o varza calita si cartofi copti, asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si am trecut la executare. Mie personal imi place tare mult
Se taie varza murata marunt, se spala in cateva ape reci (pentru a mai indeparta din acreala si surplusul de sare). Apoi intr-o tigaie se pune uleiul si varza bine scursa de apa, se caleste putin, se potriveste de piper si cimbru si din cand in cand adaugam putina apa calduta si lasam la foc mic. Amestecam mereu sa nu se prinda de fundul cratitei. La final lasam ca apa sa se evapore si lasam sa se caleasca varza numai in ulei. Se asezoneaza cu marar verde.
Pofta buna!
1
Se prezinta pe platou cu diferite garnituri (fripturi, snitele, chiftele, ciolan, sunca fiarta )
2
Se serveste calda dar este la fel de buna si rece .